ef1eden Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Cześć, zrobiłem dla klienta ulotkę A4 składaną w C (6 stron). Wszystko jest przygotowane do druku, chciałem jeszcze zamienić tekst na krzywe. I tak zrobiłem, tylko teraz mam problem. Gdy zapisuję plik jako plik pojedynczy PDF to wydaje się być wszystko ok. Chciałem połączyć oba pliki zapisując stronę zewnętrzną i wewnętrzną w jedno. Więc zrobiłem to przez opcję: File > Automate > PDF Presentation. I tutaj pojawia się problem, po zapisaniu w ten sposób tekst, który zamieniłem na krzywe jest jakiś zniekształcony, nic nie da się przeczytać. Powtórzę się, że przy zapisie pojedynczego pliku PDF jest wszystko ok, tak samo jest wszystko ok gdy tekst nie jest zamieniony na krzywe przy tworzeniu prezentacji PDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3V Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 jaką wybrałeś wersję pdf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ef1eden Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Acrobat 5 (PDF 1.4). Kompresja ustawiona na jpg - wysoką jakość. Próbowałem tworzyć inne pliki o tym samym rozmiarze i zamieniać fonty na krzywe, niestety jest tak samo. Wysłałbym do drukarni psd, ale boję się, że po wydrukowaniu będzie taka sama sytuacja. Jeszcze sekundę temu próbowałem zapisać na PDF 1.3, też to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3V Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 wg supportu adobe jest to wina krzywych w Photoshop - tutaj masz linka https://forums.adobe.com/thread/785789 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi