Piotrek Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Bez głupich wstępów - ostatnio miałem przyjemność korzystać z Adobe After Effects i postanowiłem sobie w końcu zorganizować ten ciekawy program. Zaciekawił mnie od samego początku, gdy bawiłem się ze skaczącą piłeczką itd. Gdy dostałem zaproszenie na Dribbble mniej więcej wiedziałem co chcę pokazać, ale niestety nie wiedziałem jak to zrobić (mimo że to całkiem łatwe). Nie widziało mi się robić tego klatka po klatce na osi czasu w PS, więc wrzuciłem surową ikonkę piłki z AI - zatrzymaną w czasie. https://dribbble.com/shots/3584789-Hello-Dribbble Dziś udało mi się w końcu uzyskać mniej więcej to co chciałem zrobić rok temu ? https://dribbble.com/shots/4885017-One-year-Dribbbler Możecie kliknąć Follow oraz dać Like 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3V Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 piłka nie jest idealnie okrągła czy przestawiłeś anchor point? Przy tego typu animacjach polecam dodatkowo korzystać z easy ease’ów + motion blur 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) Ease zaburzyłoby ruch nieskończony, nie sądzisz? Odnośnie delikatnego ruchu piłki to przestawienie anchor pointu - taki trochę wiggle dla bardziej naturalnej fizyki piłki. Później z tego zrezygnowałem i resetowałem anchor, ale widocznie jeszcze o 1px mi się musiał przesunąć ? Edytowane 29 Lipca 2018 przez Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3V Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Wszystko zależy od ustawień easy ease - jak najbardziej można wykorzystać go, aby uzyskać efekt pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Mi niestety nie leży do tego typu nieskończonego ruchu. Bardziej to widzę w ruchu przyspieszonym i spowolnionym - jak odbijająca się piłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Damian Opublikowano 29 Lipca 2018 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Fajnie to wygląda, ale faktycznie widać lekki przeskok logo dribbbla. Zamierzone? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi