Igor57 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Witam, Często robimy cenniki naszych produktów- produkty się zmieniają, ich ceny się zmieniają, szaty graficzne też. Bazę danych mam w Insercie, tam produkty są regularnie uaktualniane, mogę je eksportować do Excela itp. Pytanie moje brzmi, jak lub w czym mógłbym zrobić stałą grafikę cennika, a później w jak najprostszy sposób skopiować i wkleić dane? Na chwilę obecną to żmudna praca, bo używamy zwykłego htmla, do którego ręcznie wpisujemy te same dane co tydzień. Chciałbym uzyskać finalny plik .pdf Da się to w ogóle uprościć? Dzięki za odpowiedź, Igor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanuki Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Oczywiście, że tak jak by... używasz jakichś narzędzi w przeglądarce lub ściągasz jakiś program na komputer. Wystarczy wpisać excel to pdf w google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor57 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Tu nie chodzi o prostą konwersję, a zachowanie jakiegoś schematu- logo firmy, stopka ta sama, automatyczne powiększenie obrazu i np wrzucenie ceny na obraz, inne tło etc. Nie chodzi o to, by tabelka była w pdf, tylko wartości z xml wrzucać na grafiki automatycznie. Lecz domyślam się, że w tym zakresie nie ma specjalistyczneych programów. Jakby ktoś o jakimś rozwiązaniu (własne skrypty w jakimś programie graficznym?) słyszał, to piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi