owsik930 0 Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Witam, mam pytanie odnośnie wyciągnięcia prawidłowych barw. A mianowicie na zdjęciu po lewej jest zdjęcie "surowe", które robi mój aparat (w sumie na drugim sprzęcie jest podobnie). W miejscach, gdzie przedmiot powinien być "biały" widać jakby blady odcień różowego. Aktualnie to wygląda tak, że na poszczególne sekcje nakładam maski z odpowiednimi efektami - osobno biały kolor, osobno różowy, osobno ten ciemniejszy różowy, osobno "liście" itp. Głównie używam "barwa/nasycenie", balansu kolorów, krzywych. Zastanawiam się, czy jest lepszy sposób na osiągnięcie pożądanego efektu? Na załączonym pliku po prawej stronie widać, jakie zdjęcie przesłał mi raz grafik - ja muszę się bardzo napracować, żeby osiągnąć chociaż zbliżony efekt, jak u niego... Czy może tutaj kwestia będzie w tym, że aparat dodaje jakiś specyficzny profil kolorów - lub problem nie jest może w photoshopie, a w samym aparacie właśnie? Co poradzicie w tej sytuacji? Od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi