kociekocie 0 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Hej. Mam taki o to problem: Tworzę grafikę w Ilustratorze. Niestety czy to jak zapiszę ją w PDF i otworzę w PS czy to bezpośrednio przeciągnę z AI do PS to kolory z dwóch elementów z całej grafiki zmieniają się na jaśniejsze. Nie wiem czemu tak się robi. Oba programy są synchronizowane: ustawiania koloru Europa 3, sRGB, Coated Fogra39. Plik w Ai od początku był utworzony w RGB i do takiego profilu otwieram/przeciągam grafikę do PS. Oba programy są z tej samej aktualizacji 2020. Jeśli plik z AI w Ps działa na zasadzie obiektu inteligentnego i tam zmieniam kolory to muszę je przyciemniać w AI by były ciemniejsze w PS. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Nie mogę sobie z tym poradzić. Już myślałam czy to jest wina tego że te elementy grafiki są składanką wektorów z freepika, ale w taki sposób zachowują się tylko dwa elementy, a reszta nie. Wszystkie elementy tak samo obrabiam więc nie wiem gdzie mogłam zrobić błąd. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blaza 116 Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Próbowałeś skopiować bezpośrednio grafikę z AI do PS? Możesz jeszcze wrzucić plik Illustrator do PS też czyta albo zapisać do JPG skoro i tak robisz w RGB. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi