kkolodziej15 0 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Cześć! Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Swoją przygodę z PS zacząłem niedawno, dlatego problem który dzisiaj opisuje może być banalny. Tak czy inaczej wygląda on następująco. Od maja pracuję na pliku .PSD, który sam wcześniej wykonałem. Do tej pory działało wszystko jak należy. Od kilku dni z jego zapisem jest super ale tylko do momentu w którym nie dodam do pracy warstwy ze zdjęciem (w tym przypadku mapy - zaznaczonej w warstwach). Wtedy program przy próbie zapisu w jakimkolwiek formacie wyświetla informacje o braku takiej możliwości z powodu błędu programu: dodam tylko, że gdy usunę warstwę o której mowa, problem znika. Próbowałem już dosłownie wszystkiego i nie mam pojęcia jak tego się pozbyć i oczywiście zapisać plik. Bardzo proszę o pomoc, próbowałem wszystkiego na co wpadłem i co w mojej mocy jednak na programie się nie znam, ogarniam jedynie podstawowe funkcje (do tej pry mi wystarczające) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tanuki 127 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Może plik jest popsuty? czasami takie problemy się zdarzają. Ja niegdyś przy słabym komputerze jak używałem Adobe XD, dodawałem zdjęcie do projektu, to mi się wykaszał cały program, i tak kilka razy. A próbowałeś może utworzyć nowy projekt psd i przekopiować pliki? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkolodziej15 0 Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 Znalazło się i rozwiązanie problemu... na forum Adobe sprzed 2 lat 🙂 https://community.adobe.com/t5/photoshop/quot-can-t-save-file-due-to-program-error-quot/td-p/9691658?page=1 12 godzin temu, tanuki napisał: próbowałeś może utworzyć nowy projekt psd i przekopiować pliki? Przy kopiowaniu tej nieszczęsnej warstwy ten sam komunikat się pojawiał, w zasadzie przy jakichkolwiek działaniach na tej warstwie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tanuki 127 Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 8 godzin temu, kkolodziej15 napisał: Znalazło się i rozwiązanie problemu... na forum Adobe sprzed 2 lat 🙂 Bardzo ciekawe rozwiązanie 😄 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lowiczak 1 Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 1. Proponuje zrobić nowy pusty projekt i dodać do niego tą mapę oraz zapisać i sprawdzić czy to wina uszkodzonego pliku mapy. 2. proponuję użyć kompresora zdjęć i zoptymalizować/naprawić to zdjęcie z mapą https://compressjpeg.com/ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi