Skocz do zawartości

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj nowe konto, aby mieć pełny dostęp do forum. To zajmie Ci 1 minutę!

Przejdź do rejestracji

Zablokowane 1# Wywiad z Administratorem - Krasnal ogrodowy. [ZAMKNIĘTY]

Destero.

Rekomendowane odpowiedzi

[size=125][font=Verdana]Witaj ! Zapraszam Cię do przeczytania mojego #1 wywiadu z Administratorem forum Krasnalem. Mam nadzieję, że będzie Ci się miło czytało jak i słuchało specjalnego podkładu do wywiadu
Ta zawartość jest ukryta. Jeśli chcesz mieć do niej dostęp, proszę
http://cspodhale.xaa.pl/images/smilies/tongue.gif[/img][/font]
  Wywiad z dnia 14.11.2015 ( Światowy dzień walki z cukrzycą ) Miłej lektury     Podkład: Głośność proszę sobie dostosować. <div><iframe src="https://www.youtube.com/embed/o46eU8GXMc4?feature=oembed" allowfullscreen="true" frameborder="0" height="270" width="480"></iframe></div>     [color=#0000FF]Destero.
: Cześć Krasnalu. Zechciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Siemka, jasne pytaj śmiało.
[color=#0000FF]Destero.
: Na początku, aby wszyscy mogli Cię poznać, przedstaw się, powiedz ile masz lat i gdzie mieszkasz ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Nazywam się Rafał mam 18 lat mieszkam w Mińsku Mazowieckim
[color=#0000FF]Destero.
: 18 lat to oznacza, że nadal się uczysz, czy też może ukończyłeś szkołę ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Jak ukończyłem 18 lat rzuciłem szkołę aktualnie odpoczywam i mam zamiar pracować jako koder i
grafik.
[color=#0000FF]Destero.
: Po rzuceniu szkoły nie uzyskasz większego wykształcenia niż podstawowe. Myślisz, że z takim wykształceniem znajdziesz pracę ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Jak wiesz koduje. Już teraz potrafię miesięcznie kilka stówek zarobić, planuje znaleźć pracę ,,fizyczną", sam wiesz jak jest. Informatycy po szkole też mając ciężko znaleźć pracę, znam kilku, w dodatku w moim mieście nie ma szkoły do której ja chciał bym chodzić, chodzi mi tutaj o zawód. W czasie pracy będę chodził dodatkowo do szkoły "nocnej"
chyba tak ta szkoła się nazywa.
[color=#0000FF]Destero.
: Jakie są twoje zainteresowania poza kodowaniem ? Masz jakiś ulubiony sport, a może inne upodobania ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Jak byłem młodszy graliśmy w piłkę nożną, wtedy grałem w lokalnym klubie przez kilka lat, Następnie wszyscy poszli do innych gimnazjów i się rozeszliśmy. Teraz to tylko w telewizji oglądam piłkę czasami coś z kolegami wyjdziemy pograć.
[color=#0000FF]Destero.
: Miałeś w tamtych czasach swojego ulubionego piłkarza, na którym próbowałeś się odwzorować ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Z tego co pamiętam to nikt o tym jakoś nie myślał, zawsze każdy był fanem Ronaldo i Messiego i myślę, że to do nich inspirowałem. Pamietam, że były takie albumy z naklejkami piłkarzy, każdy kupował i kolekcjonował.
[color=#0000FF]Destero.
: Żeby innym ludziom nie odechciało się czytać, przejdźmy do dalszych pytań.
Masz rodzeństwo lub zwierzątko domowe ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Mam młodszego brata który jest młodszy od mnie o 2 lata i młodszą siostrę która ma 5 lat. Posiadam również jednego kota.
[color=#0000FF]Destero.
: Miejmy nadzieję, że twój brat nie porzuci szkoły
[color=#0000FF]Destero.
: Jak to w rodzeństwie, dogadujecie się między sobą, czy też walczycie o swoje dobro.
[color=#FF0000]Krasnal
: Z bratem bywa różnie jak czegoś potrzebuje jest miły, ale na odwrót już nie za bardzo.
Siostra jest młodsza i jakoś lepszy kontakt mamy
[color=#0000FF]Destero.
: Pewnie z racji, iż ma dopiero 5 lat i nie macie się o co kłócić.
[color=#0000FF]Destero.
: Jak jest z tobą ? Próbujesz być miły dla innych czy zachowujesz się jak brat ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Jak ktoś jest miły dla mnie to i ja jestem miły dla niego. Nie próbuję się z bratem kłócić, ale czasami denerwuje mnie to, że ma wnerwiające odzywki. Wie jak człowiekowi zapunktować w czuły punkt i wychodzą takie akcje a nie inne.
[color=#0000FF]Destero.
: Przejdźmy do pytań o twoim życiu wirtualnym.
[color=#FF0000]Krasnal
: Ok
[color=#0000FF]Destero.
: Jak zaczęła się twoja przygoda z Kodowaniem ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Z kodowaniem to jest śmieszna i dziwna historia, w pierwszej klasie gimnazjum dużo graliśmy w cs'a i byłem adminem na jednym serwerze. Chciałem pomóc z forum i jakoś tak zacząłem coś instalować modyfikacje i tak dalej. Potem znalazłem się na forum good-graphics jak jeszcze były przeróbki csblue szablonu, nieświadomie zacząłem próbować kopiować szablony i wychodziły z tego śmieszne sytuacje, nauczyłem się kodów w takim stopniu, że wiedziałem co do czego służy. I zacząłem kodować własne szablony bez kopiowania kodów. Jakoś wychodziło, ciężko było znaleźć jakieś ładne projekty, więc zaczełąm tworzyć dla siebie i w późniejszym czasie już mi to naprawdę dobrze wychodziło.
[color=#0000FF]Destero.
: Wiemy już, że masz zamiar iść do pracy jako Koder. Nie myślałeś, żeby iść za Grafika ? W tym również jesteś dobry.
[color=#FF0000]Krasnal
: Moim zdaniem praca kodera jest łatwiejsza dlatego, że masz pokazane jak coś ma wyglądać. Wystarczy dobrze zakodować, grafik ma trudniej bo musi wymyślić i potem to wdrążyć. Nie lubię jak ktoś mnie nazywa grafikiem albo czymś takim. Moim zdaniem obrażają w tym momencie lepszych grafików od mnie.
[color=#0000FF]Destero.
: Co nakłoniło Cię do stworzenia forum webmasterskiego ? Jakie były tego początki ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Wiesz nie pamietam dokładnie tego jak powstał pomysł stworzenia forum. Wiem, że chciałem mieć forum, na którym będzie można popisać, nauczyć się czegoś, a najważniejsze znaleźć szybką pomoc. Pierwszym takim forum było polski-webmaster, a następnie zmieniliśmy nazwę na excms i teraz jest spacecms.
Co do ekipy kilka razy się przejechałem w tym czasie jak powstawały te strony.
Dlatego teraz nie daje niepotrzebnie ftp i innych danych. Mam taką ekipę której mogę zaufać i co najważniejsze pomagają w prowadzeniu tego całego forum.
[color=#0000FF]Destero.
: Zauważyliśmy, że napisałeś jedną modyfikację. Masz zamiar rozwijać swoje umiejętności i próbować robić następne ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Strasznie to lubię, ale czasem pomysłu nie ma, ale tak chciał bym i pewnie nie raz jeszcze zrobię modyfikacje. Strasznie lubię kodować w php duże możliwości i jest w czym ,,grzebać". Jednym z takich większych skryptów, które kodowałem była lista serwerów, dalej mam pełno pomysłów, ale czas mi nie pozwala, żebym coś dodał. Wolę leniuchować na forum. Czasami jak mam fazę kodowania coś tam zakoduje.
[color=#0000FF]Destero.
: Może nadszedł czas zmiany z Lenia na pracowitą osobę. Czemu zrezygnowałeś z projektu JoinServ ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Może nadszedł. Ciężko jest to zmienić, jestem taką osobą, która ma zmienne fazy. Czasem walne na łóżko i cały dzień potrafię oglądać telewizję czy filmy, innymi chwilami potrafię tylko kodować albo robić grafikę. Co do JoinServ w tym projekcie uczestniczyły 2 osoby ja i mój znajomy. Niestety nie miał czasu na dalsze projektowanie i nie chciałem tego przeciągać bo nie miałem co robić, a czułem, że to jeszcze nie koniec kodowania. Przez to, że nie miał kto projektować porzuciłem projekt, aktualnie poprawiam go i sprzedaje klientowi.
[color=#0000FF]Destero.
: Dziękuję, że odpowiedziałeś mi na moje pytania i wszyscy będziemy mogli Cię poznać bliżej.
Niestety nasz wywiad dobiegł końca. Chciałbyś kogoś pozdrowić ?
[color=#FF0000]Krasnal
: Miło było udzielić tobie odpowiedzi na te  pytania. Chciałbym pozdrowić całą społeczność forum no i tych, którym się nie chce oceniać kogoś prac.

Edytowane przez Gość
[quote][color=#0000FF]Destero.
: Miejmy nadzieję, że twój brat nie porzuci szkoły [/quote]
  Za tą ironię powinieneś stracić właśnie rangę i otrzymać bana, szczerze nie toleruje ludzi, którzy wpychają komuś jaki to on nie jest, bo zrobił coś niekonwencjonalnego.   Co do wywiadu, jak każdy inny , zastanawiam się gdzie w necie jest "spis pytań , które należy zadać podczas prowadzenia wywiadu", wszystkie wywiady krążą wokół kilku standardowych pytań, coś tam od siebie dodałeś, ale w minimalnym stopniu, nie popisałeś się, a przecież redaktor powinien wykazywać się kreatywnością, a przede wszystkim SZACUNKIEM
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.