kubart Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Mam pytanie czy z bycia Grafikiem chodzi mi tu dokładnie o projektowanie stron www da się utrzymać i czy dużo czasu trzeba poświęcić na naukę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Zależy jak przyswajasz wiedzę, jak Ci idzie, jakie robisz postępy itd. Utrzymać się da, jeśli ma się klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszbartosik Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Pytanie tylko czy rozmawiamy o grafiku freelancerze, czy zatrudnionym w jakiejś agencji multimedialnej itp. Jako freelancer to wszystko zależy od ciebie - to ty musisz zdobywać klientów, może się zdarzyć, ze w ciągu jednego miesiąca zarobisz 500 zł, a w ciągu drugiego 6000 zł. Wszystko to kwestia twojego marketingu i profesjonalizmu. Do agencji dostać się też pewnie nie jest łatwo, musisz mieć prace na jakimś przyzwoitym poziomie. Na pewnej grupie na FB jest pełno ofert pracy dla grafika (z wymaganiami zazwyczaj: UI/UX, dobra znajomość Adobe, komunikatywny angielski) - wynagrodzenie podawane tam oscyluje w granicach 4000-8000 zł (zdarzają się też mniejsze/większe - wiadomo). Oczywiście wynagrodzenie zależy od twojego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 No to szybka odpowiedź. To zależy, jestem obecnie grafikiem freelancerem, nie narzekam na ilość zleceń ale wiem że mogę więcej. Jeśli w utrzymanie liczysz, mieszkanie, jedzenie, media i sprzęt to powiem ci że TAK(no i tam od czasu do czasu ładny prezent dla swojej kobiety). Wiadomo że na etacie masz trochę inne podejście, może trochę czasami lepiej płatne bo stabilne miesięcznie. [url]http://graficzne-zlecenia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dlatego warto pracować dla samego siebie, większe zarobki, możliwość założenia jednoosobowej firmy, dużo jest plusów, a raczej nie opłaca się pracować dla agencji, bo tyle nie zarobisz i nie zawsze warunki odpowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi