riot Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Cześć, mam problem z renderowaniem filmów zrobionych z obrazów. Mianowicie, gdy renderuje '''slajd'' z jednego obrazu, tak aby trwał np. 3 minuty to po upływie 1 sekundy obraz przycinany jest z każdej strony. Przykład widoczny tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=7lzUeVKe4K8 Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urbi Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?). Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 [quote=Urbi post_id=27968 time=1508402263 user_id=4011] Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?). Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion. [/quote] Na YT robi się po 3 sekundzie ^^....[size=85][color=#8c90a8]Dodano 2 minuty 10 sekund temu[quote=riot post_id=27969 time=1508402852 user_id=3483] [quote=Urbi post_id=27968 time=1508402263 user_id=4011] Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?). Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion. [/quote] Na YT robi się po 3 sekundzie ^^.... [/quote] Obrazek jest w FullHD i takim trybie też renderuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urbi Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Zrzuty odpowiednio 0:00, 0:03, 0:10, 0:23 Cały czas tak samo.[img]https://i.imgur.com/1cwxV9E.png[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) U mnie to wygląda tak, 1 i 3 sekunda: [img]https://i.imgur.com/feA8Nuk.jpg[/img][img]https://i.imgur.com/27NR5Za.jpg2[/img] Edytowane 19 Października 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urbi Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Sprawdź dokładnie ustawienia template i renderowania. Zwróć głównie uwagę na Aspect Radio i Pixel Aspect Ratio (to drugie powinno wynosić 1). Edytowane 19 Października 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Wygląda na to, że jest ok. w tych oknach.... :( zaraz się poddam... Dodam, że na Premiere CS 6 też tak miałem, zainstalowałem CC i przez parę dni było ok, a teraz znowu takie kwiatki.... może to jakaś wina kodeków? encodera? Próbowałem to ominąć też nakładaniem TITLA, pomniejszałem obraz do ramek ale efekt narzuca się właśnie na pierwsze sekundy filmu.. Edytowane 19 Października 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Nie to nie wina przeglądarki :( Robi mi się tak już po renderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Jest jakaś możliwość przywrócenia premirea do ''ustawień fabrycznych''? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riot Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi