Skocz do zawartości

[Premiere CC] Ucinanie obrazu po renderze.


riot
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam problem z renderowaniem filmów zrobionych z obrazów. Mianowicie, gdy renderuje '''slajd'' z jednego obrazu, tak aby trwał np. 3 minuty to po upływie 1 sekundy obraz przycinany jest z każdej strony. Przykład widoczny tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=7lzUeVKe4K8

Jakieś pomysły?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?).
Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion.

spacer.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

[quote=Urbi post_id=27968 time=1508402263 user_id=4011] Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?).
Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion. [/quote]
Na YT robi się po 3 sekundzie ^^....

[size=85][color=#8c90a8]Dodano 2 minuty 10 sekund temu
[quote=riot post_id=27969 time=1508402852 user_id=3483] [quote=Urbi post_id=27968 time=1508402263 user_id=4011] Na YouTube po sekundzie nic się nie dzieje. Widać za to od samego początku, że obraz jest przycięty z każdej strony (tworzy się jakby ramka, o to chodzi?).
Może dziwne sugestie, ale ja na Twoim miejscu sprawdziłbym wymiary projektu, zgodność rozmiaru grafiki z sekwencją i ustawienia z grupy Motion. [/quote]
Na YT robi się po 3 sekundzie ^^.... [/quote]
Obrazek jest w FullHD i takim trybie też renderuje...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda na to, że jest ok. w tych oknach.... :(

zaraz się poddam...

Dodam, że na Premiere CS 6 też tak miałem, zainstalowałem CC i przez parę dni było ok, a teraz znowu takie kwiatki.... może to jakaś wina kodeków? encodera?

Próbowałem to ominąć też nakładaniem TITLA, pomniejszałem obraz do ramek ale efekt narzuca się właśnie na pierwsze sekundy filmu..
Edytowane przez Gość
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

Wiadomości

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.