Eryk12 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Cześć. Dopiero zaczynam przygodę z grafiką i zacząłem od nauki programu Photoshop. Ile czasu może zająć opanowanie tego programu w stopniu, który pozwoli na swobodne projektowanie stron www, logo, banerów, itp Mogę przeznaczyć na naukę 4 godziny dziennie. Kupiłem na razie kurs podstawowy na eduweb i powoli go przerabiam. Będę wdzięczny za wasze sugestie i porady :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilc Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 człowiek uczy sie całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nudream Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Myślę, że opanowanie programu to nie wszystko, trzeba jeszcze mieć pomysłowość i być kreatywną osobom, ale tak po kilku tygodniach, miesiącach już można próbować robić takie rzeczy i zlecenia - oczywiście jeśli nie są na czas, że trzeba wykonać je jak najszybciej, bo w takiej sytuacji to już praktyka kilku letnia by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bambi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zawsze byłem zdania, że wszelakie kursy i studia w kierunku graficznym są ......... warte . Nie mówię, że każdy pojedynczy ale według mnie więcej nauczysz się próbując, błądząc, szukając w programie niż na studiach czy kursach. Ja w 10 lat zacząłem się interesować GIMP'em, rok później załatwiłem sobie pirata PS'a i próbowałem sam, jak nie sam, to z tutorialami aż odłożyłem sobie na oryginalne Adobe. Potem zacząłem próbować drobne zlecenia charytatywnie dla lokalnych klubów itp. Teraz jestem grafikiem drużyny Rugby z mojego miasta, pracuję 8 godzin dziennie za ponadprzeciętną stawkę na umowie o pracę jako grafik, a kolega który studiował grafikę pracuje w jakimś corpo gdzie jest jakimś kimś tam działu kreatywności czy czegoś. Zarabia 1800 na zleceniówce i wątpie, że spędza czas tam robiąc projekty. NIE KAŻĘ, ale polecam odpuścić sobie kursy i uczyć się metodą prób i błędów, ale to moje subiektywne zdanie wyciągnięte na podstawie obserwacji samego siebie i mojego otoczenia. Pozdrawiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sven1789 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) @Invictus A zes temat odgrzebal, ale zeby nie bylo odpowiedz na dole. @Eryk12 Cytat By zostać ekspertem w jakiejś dziedzinie, trzeba poświęcić na to 10 tysięcy godzin - taką tezę postawił kiedyś psycholog K. Anders Ericsson, który badał wybitnych specjalistów z różnych branż i zawodów. https://businessinsider.com.pl/rozwoj-osobisty/kariera/jak-dlugo-trzeba-sie-uczyc-by-zostac-ekspertem/3tpv10r Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Sven1789 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi