psychodelizm 1 Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Cześć wszystkim. Jestem tutaj nowy. Chciałbym was prosić o pomoc w ustaleniu nazwy sposobu prezentowania takich wizualizacji jak na załączonym zdjęciu. Potrzebuję w pracy robić takie wizualizację naszego asortymentu rozłożonego właśnie na części tylko w poziomej płaszczyźnie Nie mam pojęcia jak się to nazywa i nie mogę nigdzie znaleźć a chciałbym właśnie znaleźć jakieś tutoriale itp. Głównie mi chodzi o sposób fotografowania części aby przy montażu ładnie się ze sobą schodziły. W pracy mam dostęp do studia fotograficznego itp. Z góry dzięki za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blaza 116 Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Ustaw sobie aparat pod jednym kontem tak żeby zdjęcie każdej części było pod takim samym. Tak samo z oświetleniem żeby było ciągle takie samo. Najlepiej na jakimś jednolitym tle żebyś potem miał łatwiej wyszparować każda część od tła. Potem układasz sobie każda część na osobnej warstwie np. w PS na wzór tego zdjęcia jakie podesłałeś. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JudynGraff 86 Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 @Blaza chyba nie do końca o to chodziło założycielowi tematu hah ? A co do nazwy to - teardown, tak to się zwie po angielsku, natomiast jak to nazwać na nasze... ciężko powiedzieć. Cytuj "Jedni wychodzą na miasto... inni na ludzi..." - Żartowniś Ponury Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psychodelizm 1 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 Jeżeli chodzi o podstawy fotografii to wiem co i jak. Mam stół bezcieniowy plus 4 softboxy. W pracy robię packshoty asortymentu. Wiem też, że wszystko należy wyszparować. Chodzi mi teraz typowo o taką wizualizację danego przedmiotu rozbitego na części tylko w poziomej perspektywie. Niby udało mi się zrobić już taką wizualkę i dość pro nawet mi to wyszło ale do zdjęcia musiałem wszystko ustawić na gotowo. Chciałem znależć jakieś poradniki aby się podszkolić w tym. Jeżeli rzeczywiscie nazywa się to teardown to nie ma nic w necie na ten temat. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi